wie we zijn

Dragonfly Company by Wendy Manders

Wendy Manders: “Bij de Dragonfly Company begeleiden wij teams en organisaties bij veranderprocessen. We geven overzicht door naar het grotere geheel te kijken en we creëren inzicht. We helpen de strategie van papier te krijgen en om te zetten naar praktische verbeteringen om zo tot een wendbare koers te komen. Wij helpen teams zelf duurzame veranderingen te verankeren. Door de samenwerking te versterken en zo zelfstandig verder te gaan.

Wij geloven dat de samenwerking in een organisatie succesvol is te verbeteren door het lichaam te laten ervaren wat gedragsverandering kan betekenen. Wij willen dat mensen plezier hebben tijdens het werk. Dat ze het beste uit zichzelf halen en elkaar daarbij gaan helpen. Samen bereik je zoveel meer.”

“We do not need magic to change the world, we carry all the power we need inside ourselves allready: we have the power to imagine better.”

J.K. Rowling

Opgericht door Wendy Manders

Dragonfly Company is opgericht door Wendy Manders. Ze begon als manager in de financiële dienstverlening en leerde de hele keten kennen: van marketing, klantcontact tot operations. Als manager bereikte ze mooie resultaten met lean en besloot daar haar vak van te maken. Wendy: “Ik maakte mezelf overbodig als manager en startte een opleiding tot lean six sigma black belt. De  praktijkopdracht die daarbij hoort, heb ik bij Zilveren Kruis gedaan. Van het een kwam het ander: een baan als lean coach en uiteindelijk manager Continu Verbeteren”.

Waar ben je het meest dankbaar voor?

“In 2017 kreeg ik van Maasaki Imai de eerste Nederlandse Kaizen award uitgereikt omdat Zilveren Kruis continu verbeteren echt in het DNA van de organisatie heeft geborgd. Een fantastisch moment om van de bijna 90 jarige grondlegger van Kaizen deze prijs namens Zilveren Kruis in ontvangst te mogen nemen. Een mooie beloning voor medewerkers die elke dag maar weer hun eigen werk verbeteren.”

“If my mind can conceive it, and my heart can believe it, than I can achieve it.”

Muhammad Ali

Manager, bokscoach en trainer

Naast het werk als manager Continu Verbeteren begon Wendy Manders met het volgen van een opleiding tot bokscoach. Wendy: “Ik ben jong begonnen met vechtsporten na een periode waarin ik werd gepest. Het hielp me steviger in mijn schoenen te staan en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Ik merkte wat zowel de fysieke als mentale krachten bij vechtsport waren. Ik heb veel geleerd met boksen en heb me daar de afgelopen jaren in verdiept. Ik merkte al snel dat mijn mentale state invloed had op hoe ik bokste: als ik te fel in de aanval ging had dat bijvoorbeeld te maken met een confrontatie die op ik op mijn werk uit de weg was gegaan.” Boksen is dus meer dan alleen een manier om fit te blijven. Het is ook een manier om hoofd, hart en handen te verbinden.

Na een tijdje was het werken als manager en bokscoach niet meer te combineren. Wendy: “Avonden en weekenden was ik bezig met dingen waar ik veel energie van krijg, maar tijd voor gezin, familie en vrienden is ook erg belangrijk voor me. Dus toen heb ik de balans weer op gezocht en de stap gezet, mijn baan opgezegd en Dragonfly Company gestart.”

Boksen in de zakelijke context

Met boksen maken wij de combinatie tussen inzicht in drijfveren en ervaren in gedrag met behulp van RealDrives en boksen. Wendy: “Ik ben erg geïnteresseerd in gedragsverandering en wat mensen drijft. Waarom gedragen mensen zich soms toch anders dan ze willen?” Dit komt doordat ze de omgeving op een bepaalde manier zien en ze hun gedrag daarop aanpassen. RealDrives is een krachtig instrument om dat inzichtelijk te maken. En dat wordt nog krachtiger als je dat gedrag kunt ervaren in het boksen. Wendy: “Ik heb dus een unieke combinatie gemaakt tussen RealDrives en bokscoaching”.

Libelle

In bijna elk deel van de wereld staat dragonfly, de libelle, symbool voor verandering. Een verandering die wezenlijk en duurzaam is. En dat is wat the Dragonfly Company belangrijk vindt: verbeteren. Niet een resultaat of winst op korte termijn, maar een verandering die geborgd is in het DNA.

Wilt u ook een DRAGONFLY organisatie worden?

Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bij Dragonfly Company geloven we dat de samenwerking in een organisatie succesvol is te verbeteren door niet alleen het hoofd, maar ook het lichaam te laten ervaren wat gedragsverandering kan betekenen. Wij willen dat mensen plezier hebben tijdens het werk. Dat ze het beste uit zichzelf halen en elkaar daarbij gaan helpen. Samen bereik je zoveel meer! Op naar zakelijk succes.

wie we zijn | wat we doen | ervaringen | nieuws | privacyverklaring

Contactgegevens

Dragonfly Company
Hoofdstraat 84b
3972 LB Driebergen-Rijsenburg
06-46902380
contact@dragonflycompany.nl