wat we doen

trainingen, workshops, bokscoaching en verandertrajecten

Traingen en workshops waarbij je leert kijken

RealDrives workshop

 • 2 dagdelen
 • Meet drijfveren, omgeving en gedrag
 • Workshop, individueel en teamprofiel
Meer informatie
 • Waarom doen mensen niet gewoon wat je ze vraagt?
 • Waarom begrijpen mensen elkaar zo slecht?
 • Waarom vertonen intelligente mensen soms zo’n onbegrijpelijk gedrag?
 • Waarom zijn sommige mensen niet vooruit te branden?

Mensen gedragen zich in organisaties soms anders dan je zou verwachten. Ze passen zich aan de teamcultuur aan. Meestal werkt dit heel goed, maar niet altijd. Dan is het belangrijk dat de ineffectieve patronen van het team zichtbaar worden gemaakt. Hiervoor is RealDrives heel geschikt. Het meet drijfveren van teams én individuen.

Alle deelnemers vullen een online vragenlijst in. Op de dag van de RealDrives workshop bespreken we de individuele profielen. De verschillen tussen mensen worden concreet benoemd en we maken positief en negatief gedrag bespreekbaar. Teamleden zullen hierdoor elkaar beter gaan begrijpen. Daarnaast zullen ze een gemeenschappelijke taal ontwikkelen om elkaar aan te spreken op elkaars gedrag. Na de individuele profielen bespreken we het teamprofiel. Uit dit profiel blijkt welk leiderschap effectief is voor het team. En waar het team aan zal moeten werken om tot betere resultaten te komen.

Tip: versterk door deze dag aan te vullen met Boksen met RealDrives. Tijdens het boksen zal het team hun gedrag daadwerkelijk gaan ervaren.

Meer informatie over RealDrives

Continu Verbeter Scan

 • 3 dagen
 • Waar ligt jullie grootste verbeterpotentie?
 • Workshop met concrete handvatten om resultaten te verbeteren
Meer informatie

Waar zit in jouw organisatie de grootste verbeterpotentie? In de strategie en sturing? Het verbeteren van processen? Voldoen aan de vraag van de klant? Of misschien in houding, gedrag en leiderschap? Met de Continu Verbeter Scan gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. En geven jullie vervolgens concrete handvatten om die verbeterpotentie te realiseren.

Om te onderzoeken waar jullie grootste verbeterpotentie ligt, doorlopen we tijdens de Continu Verbeter Scan verschillende stappen. In drie dagen observeren we de werkvloer, nemen we interviews af en bekijken we de strategie en stuurinformatie. In een workshop delen we onze bevindingen en resultaten met het team. Samen bepalen we daarna de vervolgstappen inclusief concrete handvatten.

Trainingen en workshops waarbij je elkaar leert versterken 

Boksen met RealDrives

 • Een dagdeel boksen
 • In combinatie met RealDrives 
 • Gedragsverandering ervaren
Meer informatie

Een RealDrives uitslag leidt tot inzicht op individueel en teamniveau en geeft richting aan een gewenste verandering. Gedragsverandering krijgt een impuls als nieuw gedrag ervaren wordt. Wat betekent het om bijvoorbeeld meer kracht of tempo in te zetten? Of de verbinding op te zoeken? Vul daarom Boksen is daarbij een krachtige manier om dit niet vanuit het hoofd te beredeneren, maar vanuit het lichaam te ervaren. Met lichaamsgerichte oefeningen onderzoeken we de drijfveren in gedrag en hoe het voelt om ander gedrag in te zetten. In een veilige setting experimenteren we hiermee.

Meer informatie over RealDrives

Versterk je team

 • Een dagdeel boksen
 • Concrete handvatten om jouw team/ organisatie te versterken
 • Gedragsverandering ervaren
Meer informatie

In deze impactvolle workshop nemen we je mee in een actieve blend van doen en denken. Thema’s als drijfveren, balans en omgaan met druk en grenzen stellen komen aan de orde. Samenwerken en leiderschap staan centraal. Niet alleen theoretische modellen, maar vooral in beweging. Gedragsverandering krijgt namelijk een impuls als nieuw gedrag ervaren wordt. Wat betekent het om bijvoorbeeld meer kracht of tempo in te zetten? Of de verbinding op te zoeken? Boksen is daarbij een krachtige manier om dit niet vanuit het hoofd te beredeneren, maar vanuit het lichaam te ervaren. En zo je persoonlijk leiderschap te vergroten. We bouwen de training rustig op en zorgen zo voor veiligheid.

Verandertrajecten die mensen in beweging zetten

Team en leiderschapsontwikkeling

 • 6 maanden
 • Gap tussen huidige en gewenste situatie is helder
 • Het resultaat is een duurzame verandering
Meer informatie

Elkaar versterken en op koers blijven in een sterk veranderde omgeving is niet eenvoudig. Dragonfly Company biedt team en leiderschapstrajecten aan waarbij je met je team de koers bepaalt en de juiste richting ingaat. 

We bieden een ontwikkeltraject aan dat start bij de doelen van de organisatie of het team. Dit wordt ondersteund door een persoonlijk RealDrives profiel en een teamprofiel. Als in de huidige situatie de vorm van de doelen van de organisatie en de drijfveren van het team helder zijn, dan formuleren we de gewenste situatie. Met de gap tussen de huidige situatie en de gewenste situatie gaan we aan de slag. In de praktijk en op de werkvloer door te experimenteren en ervaren. De invulling en duur van het traject bepalen we samen en is afhankelijk van wat er bij jou nodig is om een duurzame gedragsverandering met business resultaat te realiseren.

Strategie van het papier af

 • 6 maanden
 • Heldere strategie visueel gemaakt in een obeya
 • Strategie omgezet in concrete resultaten
Meer informatie

Is jullie strategie een strak vorm gegeven boekwerk dat aan het einde van het jaar uit de la wordt gehaald? Zijn termen als obeya, Hoshin Kanri eerder ingredienten voor sushi dan dat ze met strategie te maken hebben? Heb je wel een heldere strategie, maar lukt het niet om deze te realiseren? In deze training gaan we samen aan de slag om die strategie van het papier af te halen. Je ontdekt waar het verbeterpotentieel van jouw organisatie ligt op het gebied van sturing, houding, gedrag en leiderschap. In dit traject krijgen jullie coaching en concrete handvatten om de strategie te gaan realiseren.

Wilt u ook een DRAGONFLY organisatie worden?
Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bij Dragonfly Company geloven we dat de samenwerking in een organisatie succesvol is te verbeteren door niet alleen het hoofd, maar ook het lichaam te laten ervaren wat gedragsverandering kan betekenen. Wij willen dat mensen plezier hebben tijdens het werk. Dat ze het beste uit zichzelf halen en elkaar daarbij gaan helpen. Samen bereik je zoveel meer! Op naar zakelijk succes.

wie we zijn | wat we doen | ervaringen | nieuws | privacyverklaring

Contactgegevens

Dragonfly Company
Hoofdstraat 84b
3972 LB Driebergen-Rijsenburg
06-46902380
contact@dragonflycompany.nl