RealDrives

RealDrives als krachtig meetinstrument om inzicht te krijgen

Met RealDrives kun je de drijfveren van teams en individuen meten. In een RealDrives uitslag zie je niet alleen het teampatroon, maar het biedt ook handvatten hoe je dat team effectief aanstuurt en waar de gevaren en blinde vlekken van het team zitten.

De individuele drijfveer-profielen geven inzicht in hoe mensen in elkaar zitten en hoe zij hun gedrag aanpassen aan hun omgeving en welk oordeel of gevoel ze over hun omgeving hebben. Dit maakt het gemakkelijker om hier een gesprek over te voeren en gewenste veranderingen te benoemen. 

RealDrives meet zes verschillende drijfveren. RealDrives gebruikt voor iedere drijfveer een kleur. De grote kracht van de kleurcode is, dat hij een taal creëert die niet alleen persoonlijke trekken, maar ook waarnemingen en gedrag kan beschrijven.

RealDrives meet dus niet alleen drijfveren, maar ook hoe je je omgeving waarneemt en je gedrag. Dit gedrag is een methode is om dingen te realiseren. Vanuit je drijfveer wil je iets, je neemt de omgeving waar en dan zet je gedrag in om resultaten te bereiken.

 

Overbruggen van verschillen vraagt leiderschap

De kern van leiderschap en samenwerken zit in het overbruggen van verschillen. Organisaties creëren waarde als ze het beste uit teams halen en meer dan de som der delen realiseren. Het overbruggen van verschillen vraagt soms aanpassing: aan wat je eigen drijfveer is, of om gedrag dat je waarneemt in je organisatie om te buigen. Dit leidt tot betere samenwerking en resultaten. En soms is dat ook niet het geval: dan komt er jammer genoeg niet uit wat erin zit. Het achterhalen welke patronen hierbij een rol spelen, is essentieel voor leiders en managers die meer uit hun team willen halen.

Dragonfly Company combineert RealDrives met boksen

om de gedragsverandering ook te ervaren.

Boksen als versterker

Bij de Dragonfly Company versterken wij de RealDrives workshop met boksen. Een RealDrives uitslag leidt tot inzicht op individueel en teamniveau en geeft richting aan een gewenste verandering. Gedragsverandering krijgt een impuls als nieuw gedrag ervaren wordt. Wat betekent het om bijvoorbeeld meer kracht of tempo in te zetten? Of de verbinding op te zoeken? Boksen is daarbij een krachtige manier om dit niet vanuit het hoofd te beredeneren, maar vanuit het lichaam te ervaren. Met lichaamsgerichte oefeningen onderzoeken we de drijfveren in gedrag en hoe het voelt om ander gedrag in te zetten. In een veilige setting experimenteren we hiermee.

Inzichten omzetten in verbetering

Als de inzichten zijn ingedaald, is het tijd om deze om te zetten naar mogelijkheden in de dagelijkse praktijk. Samen kijken we hoe de inzichten helpen om tot een betere samenwerking en resultaat te komen. Geen grote container woorden, maar praktische verbeteringen. Want elke dag een kleine verbetering zorgt ervoor dat de cultuurverandering echt in het DNA van je organisatie geborgd is.

Wilt u ook een DRAGONFLY organisatie worden?
Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bij Dragonfly Company geloven we dat de samenwerking in een organisatie succesvol is te verbeteren door niet alleen het hoofd, maar ook het lichaam te laten ervaren wat gedragsverandering kan betekenen. Wij willen dat mensen plezier hebben tijdens het werk. Dat ze het beste uit zichzelf halen en elkaar daarbij gaan helpen. Samen bereik je zoveel meer! Op naar zakelijk succes.

wie we zijn | wat we doen | ervaringen | nieuws | privacyverklaring

Contactgegevens

Dragonfly Company
Hoofdstraat 84b
3972 LB Driebergen-Rijsenburg
06-46902380
contact@dragonflycompany.nl